28.5.2012

Clematis alpina

Alppikärhöni (Clematis alpina) aloittaa kukintansa. Kasvi on vielä aika pieni. Sain mummultani viime keväänä siementaimen. Kyllä siihen pari metriä pituutta tuli viime kesänkin aikana, mutta tuuheutta tarvitaan vielä paljon lisää!

Viime syksyisen sairasteluni takia en ole vieläkään täysin hyvässä fyysisessä kunnossa. Näyttö päivien jälkeen olen aina ihan puhki, enkä omalla pihalla jaksa iltaisin tehdä paljoakaan. Viikonloppuna kitkin ruohoja ja rikkakasveja pensasaidan alta ja perkasin rikkakasvit uusimmasta perennapenkistäni. Uutta piti tänäkin kesänä paljon omalle pihalle rakentaa, toivottavasti kunto kohenee ja jaksan kesän mittaan toteuttaa projektejani.


Ilma taas viileni, viikonloppuna oli niin ihanan lämmintä. Aurinkoisia päiviä kaikesta huolimatta!

21.5.2012

Prunukseni

Tänään se kotiutui meille, nimittäin mustaluumu (Prunus cistena)
Istutin sen isompaan ruukkuun, jonka sitten upotin maahan. Mustaluumu voi olla hieman arka täällä meillä päin, mut on musta kokeilemisen arvoinen pikkupuu. Ajattelin nostaa puun sitten syksyllä autotalliin talvehtimaan. Katsotaan nyt uskallanko sen sit istuttaa joskun myöhemmin oikeen maahan. Mulle on tulossa se toinenkin arempi puu kokeiluun (Ager negundo 'Flamingo'). En haluaisi menettää molempia heti ekana talvena. Olenpas minä luottavainen näihin kokeiluihini =) 

Tuoksu autossa oli muuten huumaava, kun mustaluumu matkusti pelkääjän paikal kotiin. 


Tänään tein näyttöä puutarhurin tutkintoa varten. Kolme viikkoa luvassa näyttöä joka päivä, aiheet vaan muuttuu matkan varrella. Välillä on taimitarhakasvien tuottamista, välillä viherrakentamista. Opinnot lähenee loppuaan, syyskuun lopussa minusta tulee ihan oikea PUUTARHURI!

17.5.2012

Pihalta

Sain äitienpäivälahjaks punalehtisen peikonpähkinän. Istutin sen isoon ruukkuun, mis se saa sit talvehtia autotallissa. En uskalla sitä maahan istuttaa, paleltuisi kuitenkin.
Kaikki kasvit kasvaa nyt vauhdilla, on niin ihanaa, kun kesä on ihan lähellä. Paljon olisi taas pihaprojektei mieles tällekin kesälle. Syksyisen sairastelun takia kuntoni ei ole vieläkään kovin hyvä, joten taitaa olla projektien toteutus vähän hitaampaa. Siinä se kunto silti kasvaa pikku hiljaa, kun tekee sen mitä jaksaa. 


12.5.2012

Keltaista

Taas ne loistavat kuin auringot! 
Minulla on vähän niinkuin viha-rakkaus suhde keltaisiin kukkiin. En tiedä miks, toisaalta ne on niin kauniita ja hehkuvia, toisaalta en pidä niist ollenkaan, enkä haali niitä puutarhaani. Keväällä ok, kesällä ei, sillon haluan enemmän punasia, sinisiä, valkosia ja liloja kukkia.


Syksyllä sain pensylvanianvaahteran taimen (Acer pensylvanicum). Tonttimme ei ole sille otollisin kasvupaikka, koska sen luontainen kasvupaikka on rehevä ja varjoinen lehti- ja sekapuumetsä. Meidän tonttimme on aurinkoinen ja tuulinen. Odotan sen kuitenkin menestyvän, koska paikasta josta sen sain on vastaavanlaisia kolme kasvamassa. Myös siellä on aurinkoinen ja tuulinen kasvupaikka kyseessä. Nämä kolme vaahteraa on kasvanut hyvin kyseisellä paikalla jo muutaman vuoden.
Nyt sain taimen maahan, vihdoin. Syksyllä kun mikään ei mennyt niinkuin suunnittelin.
Jotenkin olen ilmeisesti tykästynyt vaahteroihin. Seuraavana istutettavana on kirjosaarnivaahtera (Acer negundo 'Flamingo'). Sen menestymisvyöhyke on vielä kysymysmerkki, toivotaan molemmille kuitenkin paljon vuosia ja hyvää kasvua! Flamingostani laitan kuvia sitten kun se saa silmunsa auki!


Aurinkoisia kevätpäiviä!